Batteridrevet solcelleanlæg

 Et batteri drevet solcelleanlæg indeholder som basis: solcellen, batteriet og en laderegulator, kabler, sikringer og eventuel en 230V inverter. Typiske arbejdsspændinger for solcelleanlæg til batteridrift er 12V, 24V og 48V.

Et batteri drevet solcelleanlæg kan udvides, opgraderes med flere solceller og/eller batterier. Disse anlæg kan også kombineres med vindmøller systemer i hybrid systemer.

Batteridrevet solcelleanlæg bruges alle steder hvor der ikke er muligt at trække ledninger fra den nationale 230V AC system eller på mobile systemer.

Faste systemer: Vand-udpumpning, busstoppested og fartmåler, parkeringsautomater, sommerhus, kolonihavehus, lanbrugs automater, skiltebelysning og gadebelysning.

Mobile systemer:  solcellebiler, solcellebåd, skib, yacht, solcellefly, campingvogn, autocamper og spejdere.

Gratis og uforpligtende tilbud på solcelleanlæg til batteridrift (OFF GRID)

http://www.kerychip.dk/solenergi/12v-solcelle-anlaeg.html

Energi Kit til belysning med USB stik

Mobil Solcelleanlæg Kit

Mobil Solcelleanlæg Kit

100W solcelleanlæg

Solcelleanlæg til kolonihaver

Strøm året rund

Hybrid 50W solcelle+ vindmølle

Anlæg til campingvogn

!00W solcelleanlæg

Solcellemoduler

Også kaldet solcelle-paneler eller sol-elektriske moduler, generere strøm, når de udsættes for høje niveauer af lys. Den fotovoltaiske effekt blev opdaget i 1839 af nitten-årige Edmund Becquerel.
Moderne solcelleanlæg paneler blev først udviklet kommercielt for NASA ved rumkapløbet i 1950. Med ingen bevægelige dele, er et solcelleanlæg en lydløs og pålidelig metode til fremstilling af elektricitet i fjerntliggende steder.

Top kvalitets solcellemoduler har effekt ydeevne garantier på 25 år med en forventet levetid på 60 år eller mere. En tidlig kommerciel solcelleanlæg system, er nu 46 år gammel, stadig producerer strøm inden for garanti retningslinjer.

Solcelleanlæg paneler er i øjeblikket tilgængelig i tre silicium-baserede teknologier. Monokrystallinske solceller er de mest effektive og også den dyreste. Polykrystallinske eller multikrystallinsk solceller er næsten lige så effektive som mono-celler og er mindre kostbare at fremstille.

Amorfe solcelleanlæg moduler er den mest omkostningseffektive teknologi. Disse moduler klarer sig bedre end de andre typer i overskyet vejr, men de er mindre effektive, og derfor kræver mere installation plads.

Valg af solcellemoduler til batteridrift skal gøres i forhold til den daglige energiforbrug som skal leveres, position (længde, breddegrader) solforhold. Se også Dimensionering af 12V solcelleanlæg

Polykrystallinsk solcelle

Polykrystallinsk solcelle

Monoykrystallinsk solcelle

Monoykrystallinsk solcelle

Amorf solcelle

Amorf solcelle-modul

Laderegulator 5-10A

Laderegulator 5-10A

Fleksibel  solcelle modul

Fleksibel solcelle modul

Valg af en laderegulator

Alle laderegulator skal vælges i henhold til den maksimale mængde af strøm som gennem deres indgang. Strømmen i ampere beregnes ved at dividere effektforbruget med spændingen, aflæst fra solpanelet eller systemspecifikationer.

Med en MPPT laderegulator skal man bruge til beregninger spændingen spændingen på batteri banken (f.eks 12v). Men med en ikke-MPPT enhed skal man bruge spidseffekten på udgangsspænding af solpaneler (f.eks 17.5v).

Det anbefales normalt at overdimensionere laderegulator med ca 20% for at dække spids produktionen af strøm, selv om nogle producenter allerede har meldt deres enheder til lavere effekter.

Hvis laderegulatoren også har en lav Volt beskyttelses funktion, er man også nødt til at sikre, at belastningsstrømmen ikke overstiger belastningen på laderegulatoren. Inverteren tilsluttes normalt direkte til batteriet / batteri-banken, da de har deres egen interne lav Volt beskyttelses funktion.

MPPT Laderegulator

MPPT Laderegulator

Laderegulator op til 60A

Laderegulator op til 60A

Laderegulator 1-5A

Laderegulator 1-5A

Polykrystallinsk solcelle

Polykrystallinsk solcelle

Laderegulator med display

Laderegulator med display

Batterier

Anvendes til at lagre energi, ligesom en brændstoftank i en bil. Den brugte energi, skal erstattes, ellers vil batteriet løbe tør for strøm med tiden.

De mest populære typer for sol-og vindenergi applikationer er dybde cyklus blybatterier. Med lave omkostninger og pålidelighed perspektiv, fortsætter denne etableret teknologi til at dominere.
Den pleje, de kræver, er ganske enkel - de må ikke være over-opladet eller over-afladet. I en sol-eller vindenergi-systemet, er laderegulatoroen den som beskytter batteriet, så de få en optimal levetid. For gel eller AGM batterier, er der lidt eller ingen vedligeholdelse, fra brugerens. Syre batterier skal lejlighedsvis fyldes op med destilleret vand.

Forskellen mellem en ordentlig solcelle batteri og 'start' batteri på en bil er betydelig. En bil batteri er designet til at producere et kort udbrud af kraft til at starte motoren. Et solcelle-batteri er designet til at give strøm over en langt længere periode.
Hvis du bruger en bil batteri på et system, der aflader batteriet dybt, vil bilens batteri ikke holde ret længe. Mange dybde afladninger kan skade permanent de ledende plader, hvilket medfører en kortsluttet celle.

Af denne grund har dybdecyklusbatterier langt tungere og stærkere blyplader inde i dem. Dette gør dem i stand til bedre at modstå stress i en dyb afladning. Det gør dem også dyrere, da i disse dage, bly er meget bekostelig.

Fritid batterier og marine batterier er generelt en mellemting mellem et startbatteri og en dyb cyklus batterier. De er billigere end ægte dybdecyklusbatterier på grund af det faktum, at de bruger mindre bly i deres konstruktion.

Lang levetid dybde cyclus industrielle batterier er produceret i 2v celler, som er sammenføjet på stedet for at give den korrekte spænding (dvs. 12 x 2v celler = 24V batteri bank). Dette muliggør montering af massive batteri banker, som ellers ville være næsten ubevægelige som en enkelt enhed.

Mængden af ​​energi, et batteri kan lagre er vurderet i Ah (amperetimer). Det varierer, afhængigt af hvor hurtigt strømmen er taget ud, er dog de fleste batterier vurderet på 20hr eller 100-timers sats. Dette betyder, at et batteri bedømt på '100Ah @ C20 ', er i stand til at producere 100Ah som udledes i 20 timer, dvs en konstant belastning på 5 ampere.

Levetiden for et batteri er udtrykt som 'design liv' eller 'cyklisk liv'. Hvis batteriet ikke skiftes meget, vil det normalt holder for levetid. Hvis et batteri aflades regelmæssigt, vil dets levetid afhænge af dybden af ​​afladningscyklussen og antallet af cyklus det skal gøre. Disse data er ofte vist på en graf af producenterne og er nøglen til en god deep cycle-batteri.

Syre batteri Banner230Ah

Syre batteri Banner230Ah

AGM Exide Batteri

AGM Exide Batteri

Lithium Batteri Vision

Lithium Batteri Vision

Skillerele til batterier

Skillerelæ til batterier

Batterioplader fra 230V

Batterioplader fra 230V

Power Inverters

Inverters/omformere: konvertere batteri spændingen (12V eller 24V DC) til lysnettets spænding (240V AC). så de tillader anvendelse af standard "lysnet" apparater på en DC (batteri) system.
Inverterne er normalt kun egnet til lejlighedsvis brug på en fjern sol-eller vindenergi-system. De kan bruges til vaskemaskiner(kold vand), el-værktøj og støvsugere der har tendens til at have kortere køretider. Standby-og interne effekttab i selv de mest effektive invertere er relativ høj,defor belysning og køling ofte drives direkte fra DC.

Jo større inverteren, jo større selv-forbrug den har. Power invertere er ofte udstyret med fjernbetjeninger, så de kan blive slukket let, når den ikke er i brug. Det giver også mening at forsøge at matche inverterens belastning. En stor inverter som kører en lille belastning vil være ineffektiv.
Power invertere er meget nyttige i køretøjer, da de giver en fuldstændig uafhængig strømforsyning. I denne situation, ofte anbefaler vi, at kunderne overveje at have en større eller ekstra batteri monteret på et køretøj til at klare det ekstra strømforbruget.

To Typer af Power Inverter
Der er to hovedtyper af DC til AC inverter - Modificeret Sinus inverter og REn SInus Inverter. Modificeret sinus invertere er billigere, men strømmen er lidt ru. Dette kan til tider give problemer med nogle enheder, såsom TV og stereoanlæg, moderne bærbar PC-er og HI-FI udstyr. Ægte sinus invertere producerer exceptionelt høj kvalitet strøm, og køre alle typer udstyr.

easysolar12_24v mistral_ps_150w spannungswandler-smp2000-large studeraj275s studerc2600_24_2_1